MENIU

Ministrul Culturii va ataca în justiţie o decizie ilegală dată de un subordonat

FOTO: NewsIn

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că intenţionează să anuleze prevederea declasificării în regim de urgenţă a monumentelor istorice, declasificare ce permite ulterior demolarea unor construcţii.

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu s-a declarat indignat, revoltat şi scandalizat de ce se întâmplă în Bucureşti. El le-a povestit jurnaliştilor despre o casă pe care o considera o bijuterie arhitectonică şi pe care proprietarul vrea să o dărâme pentru ca acolo să se construiască altceva. "Sunt primul ministru al Culturii care atacă în contencios o decizie ilegală dată de un subordonat, adică de Direcţia de Cultură Bucureşti.  Şi este aviz amatorilor pentru că o să fac şi cu alţi directori de direcţii din ţară", a spus Paleologu.

În acest context, ministrul a spus că intenţionează să anuleze prevederea declasăficării în regim de urgenţă a monumentelor istorice, declasificare ce permite ulterior demolarea unor construcţii.

Declaraţiile sale au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă pe care ministrul a susţinut-o după vizitarea principalelor obiective culturale din Alba Iulia.

Consilierul ministrului Culturii, Mircea Staicu, a declarat, tot sâmbătă, la Alba Iulia că banii cheltuiţi de municipalitatea din Bucureşti pentru obţinerea celor trei recorduri Guiness Book puteau fi folosite pentru reabilitarea centrului istoric.

"Dacă primarul nu s-ar ocupa de Moş Crăciun am avea şi centru istoric pus la punct. Patru milioane de euro, treceţi acolo vă rog, au costat în toamnă cele trei recorduri Guiness. Adică cârnaţi, patru mii de Moşi Crăciuni şi prăjituri. Cred că patru milioane de euro puteam să-i folosim mai eficient pentru centrul istoric Bucureşti", a declarat consilierul Mircea Staicu.