MENIU

Ministerul Turismului vrea să transforme oraşul Petroşani în staţiune turistică

Foto: jiuvalley.com

Ministerul Tursimului (MT) vrea să transforme oraşul Petroşani în staţiune turistică, proiectul urmând să fie dezvoltat în parteneriat public- privat, a declarat pentru NewsIn directorul de comunicare din cadrul ministerului de resort, Ştefan Lungu.

"Ne-am propus să finanţăm un proiect de mari proporţii, care constă în transformarea oraşului minier Petroşani în staţiune turistică. Proiectul, care va fi dezvoltat în colaborare cu autorităţile locale şi partea privată, va începe, cel mai probabil, în luna iulie, cu lucrările pentru amenajarea a patru pârtii de schi de mari dimensiuni cumulând 46 de kilometri, în apropierea oraşului ", a spus reprezentantul MT.

Acesta a adăugat că ministerul a purtat deja discuţii cu marile lanţuri hoteliere internaţionale pentru o eventuală dezvoltare de hoteluri în oraşul menţionat. Conform directorului de comunicare din cadrul MT, pârtiile despre care acesta a vorbit vor beneficia de instalaţii de zăpadă artificială. "Vom crea un lac artificial la mare altitudine, care va alimenta permanent instalaţiile de zăpadă artificială", a menţionat Lungu.

Accesul la pârtiile de schi se va face, potrivit reprezentantului MT, cu ajutorul uneia sau mai multe instalaţii de telecabine.