MENIU

Ministerul Turismului vrea să stabilească TVA de 9% pentru alimentaţia din turism

Foto: gustos.ro

Ministerul Turismului vrea să stabilească, prin Proiectul de Lege a Turismului, TVA (Taxa pe Valoarea Adăugată) de 9% pentru alimentaţia din turism, faţă de 19% cât este în prezent, a declarat la finalul şedinţei Consiliului Consultativ al Turismului, ministrul de resort Elena Udrea.

"Am agreat propunerera asociaţiilor şi patronatelor din turism de a stabili cota unică de TVA de 9% şi pentru alimentaţia din turism, deoarece în prezent aceasta este de 19%", a spus Elena Udrea.

Potrivit ministrului turismului, în prezent impozitul pentru unităţile de cazare din turism este de 9%, în timp ce impozitul perceput pentru unităţile de alimentaţie este de 19%. "Este foarte greu sa faci diferenţa când ai două tipuri diferite de impozit într-un singur complex hotelier", a mai spus Udrea.

Ministrul turismului a precizat că proiectul privind Legea Turismului ar putea fi finalizat până la 20 septembrie 2009, dar acest lucru depinde de rezultatele discuţiilor cu cele două ministere. "Eu sper ca proiectul de Lege a Turismului va fi gata până pe 20 septembrie, dar pe de o parte avem problema impozitului forfetar şi, pe de altă parte, propunerile pe care le vom primi din partea ANSVSA", a adăugat Udrea.

Consiliul Consultativ al Turismului s-a reunit pentru a conveni asupra formei finale a proiectului de lege a turismului, urmând ca acesta să fie supus dezbaterii publice şi înaintat Parlamentului. La şedinţă au participat reprezentanţii MT, asociaţiile profesionale, patronale şi de promovare din domeniul turismului.

Legea Turismului ar putea creşte, până în 2014, numărul locurilor de muncă din sector cu 40%.

Mai multe articole despre:
Elena Udrea TVA Legea Turismului