MENIU

Ministerul Turismului, bun de plată: Sloganul \"Romania, land of choice\" este acum deţinut de un ieşean

Fostul ministru al Turismului nu a comentat situaţia descrisă de cotidianul Gardianul

În luna aprilie 2009, oficialii Ministerului Turismului declarau că sloganul \"Romania, the land of choice\" nu a costat niciun ban, fiind realizat în cadrul ministerului. Surse din cadrul Ministerului Turismului au declarat că sloganul nu a fost înregistrat de instituţie nici la nivel comunitar, nici la nivel internaţional.

Ministerul patronat de Elena Udrea nu ar fi verificat disponibilitatea sloganului şi nici nu ar fi făcut vreun demers pentru deţinerea exclusivităţii asupra sloganului, se arată în pagina electronică a cotidianului Gardianul.

\"Nu cunosc această situaţie. Tot ce vă pot spune este că această campanie, care a constat în difuzarea clipului \"Romania the land of choice\" pe canalele Eurosport şi CNN s-a încheiat ieri\", a declarat pentru REALITATEA.NET, Ministrul desemnat al Turismului.

Astfel, toate drepturile de autor în urma difuzarii clipurilor publicitare pe CNN si Eurosport nu revin ministerului, ci persoanei care are dreptul de proprietate intelectuală la nivel comunitar.

\"După ce a anunţat marca fără să o înregistreze, ministerul face a doua greşeală şi promovează clipurile la nivel internaţional, fără a avea certificat de înregistrare asupra sloganului «Land of Choice», eliberat de OHIM [...] Ei nu au făcut acest lucru, iar în cazul în care eu cer despăgubiri celor două canale de televiziune pe care se difuzează clipurile, acestea se vor îndrepta împotriva ministerului, care va trebui să plătească greşeala din bani publici\", a declarat pentru Gardianul, Florin Zamfir, deţinătorul mărcii.

Începând cu luna mai, instituţia a început o campanie masivă de promovare a turismului românesc la nivel internaţional. Primul clip al campaniei a fost difuzat pe Eurosport în data de 1 august, la ora 21:30. Clipurile de promovare din cadrul campaniei au fost difuzate în perioada 1 august- 21 decembrie 2009 şi pe postul CNN.