MENIU

Ministerul Turismului a alocat peste 200.000 de euro pentru Târgul de Turism al României

Foto: infotravelromania.ro

Ministerul Turismului a alocat 218.500 euro pentru ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, sumă care a fost cheltuită pentru închirierea spaţiului, dar şi pentru evenimentele organizate în cadrul manifestării, potrivit datelor furnizate de ministerul de resort.

Potrivit Ministerului Turismului, aproximativ 172.600 de euro din suma totală au fost cheltuiţi pentru închirierea spaţiului expoziţional şi pentru amenajarea standurilor, în timp ce aproximativ 49.900 euro au fost alocaţi pentru organizarea participării ministerului la acest târg şi pentru onorariul unei trupe de salsa.

Suprafaţa totală închiriată operatorilor participanţi la târg a fost de 14.000 metri pătraţi, din care 5.000 mp fiind subvenţionaţi de Ministerul Turismului pentru promovarea destinaţiilor turistice autohtone.

Spaţiul închiriat de Ministerul Turismului la parterul pavilionului central al Romexpo a fost ocupat de un număr de 36 de administraţii publice locale şi asociaţii de promovare a turismului românesc, care şi-au amenajat, din fonduri proprii, standuri de prezentare a diferitelor destinaţii româneşti.

Alte suprafeţe închiriate de minister au fost puse la dispoziţia unor meşteri populari, precum şi a unor asociaţii profesionale şi patronale din domeniul turismului, printre care Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, ANTREC, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, Organizaţia Patronală a Turismului Balnear, Federaţia Industriei Hoteliere din România.

Ministerul Turismului menţionează că suma finală cheltuită de minister pentru participarea la Târgul de Turism Românesc 2009 poate fi mai mică decât suma alocată.

În perioada 15-18 octombrie a avut loc la Romexpo cea de-a XXII-a ediţie a Târgului de Turism al României 2009-ediţia de toamnă, expoziţie care a reunit operatorii activi din domeniul turismului. Potrivit ministrului turismului, Elena Udrea, această ediţie a fost destinată promovării destinaţiilor turistice interne.

Directorul general al Romexpo, Doru Simovici, a declarat că Ministerul Turismului a contribuit cu 35% din valoarea investiţiei pentru organizarea târgului, în timp ce Camera de Comerţ şi Industrie a României a acoperit restul de 65%.