MENIU

Ministerul Sănătăţii va construi la Timişoara un institut de oncologie

Foto: wordpress.com

Ministerul Sănătăţii va construi la Timişoara un institut de oncologie, pe construcţia care a avut ca destinaţie iniţială Spitalul Clinic Municipal Timişoara, clădire care a fost abandonată de acum nouă ani, din lipsa fondurilor.

Consilierii locali din Timişoara au aprobat în plenul din această lună trecerea clădirii care trebuia să adăpostească secţiile Spitalului Municipal de pe Calea Torontalului din domeniul public al Timişoarei şi administrarea Consiliului Local în subordinea Ministerului Sănătăţii.

"Incidenţa cancerului în rândul populaţiei în România este în continuă creştere. Iniţiativa se justifică prin faptul că Timişoara este un centru regional care deserveşte majoritatea pacienţilor din zonele învecinate, iar în România funcţionează în prezent două institute de oncologie, la Bucureşti şi Cluj şi unul în cus de deschidere la Iaşi, zona de Vest rămânând descoperită sub acest aspect", se arată în referatul explicat al Primăriei Timişoara. 

Spitalul Municipal a trecut în subordinea autorităţilor locale în 2003. Construcţia a fost însă abandonată încă din 2000, din lipsa fondurilor, în prezent aceasta fiind în conservare. De atunci şi până acum, autorităţile locale nu au găsit o sursă de finanţare ca să finalizeze construcţia, deşi şapte din cele 11 secţii ale Spitalului Municipal se află în clădiri revendicate, iar două dintre acestea au fost deja retrocedate.
Vineri, primarul Gheorghe Ciuhandu se va întâlni cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac ca să semneze protocolul de predare-primire a amplasamentului noului Institut Oncologic din Timişoara.

Mai multe articole despre:
Ministerul Sănătaţii construcţie institut