MENIU

Ministerul Mediului neagă calitatea de inculpat a lui Nemirschi şi declară război ANRMAP

foto: mmediu.ro

Ministerul Mediului a anunţat marţi că, din punctul său de vedere, procedura privind atribuirea contractului semnat în 28 aprilie 2009, cu S.C. Ars Advertising, a fost încheiată cu respectarea prevederilor legale în vigoare, respectiv O.U.G 34/2006. Mai mult, Ministerul Mediului a depus, în data de 3 august 2009, la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, o plângere împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare emis de ANRMAP în data de 20 iulie 2009.

Ministerul Mediului  a anunţat marţi într-un comunicat că DNA a infirmat calitatea de învinuit sau inculpat a ministrului mediului, în vreun dosar instrumentat de această instituţie.

Tot potrivit Ministerului, verificarea DNA este un demers standard efectuat în situaţii de acest gen, la care Ministerul Mediului a răspuns, transmiţând toate documentele solicitate. Astfel, DNA a transmis către minister în 17 iulie 2009  o adresă prin care solicita, în regim de urgenţă, copiile certificate după dosarele de achiziţie publică întocmite pentru încheierea contractului cu S.C. Ars Advertising în anul 2008. Conform comunicatului remis marţi de minister, DNA a mai solicitat aceleaşi documente şi la data de 28 aprilie 2009.

Ministerul Mediului a anunţat că a răspuns la cererea DNA trimiţând la 30 iulie  2009 copiile certificate după documentele solicitate, în număr de 1523 de file.