MENIU

Ministerul Finanţelor Publice va desfiinţa 477 de posturi şi va închide 50 de agenţii pentru economisi lunar 500.000 lei

Gheorghe Pogea: Prin restructurările de la Ministerul de Finanţe se va face o economie de 500.000 de lei lunar
Foto: rtv

Ministerul Finanţelor Publice va desfiinţa 50 de administraţii teritoriale de la nivel comunal şi orăşenesc precum şi 477 de posturi bugetate, economia făcută în urma acestor măsuri fiind de 500.000 lei lunar, a anunţat ministrul Gheorghe Pogea.

"În urma consultării cu experţii FMI am decis să reorganizăm activitatea ANAF. Vom desfiinţa 477 de posturi, dintre care 440 erau ocupate şi vom desfiinţa 46 de administraţii teritoriale la nivel comunal, respectiv cele care nu au trezorerii. Totodată, vom desfiinţa 4 agenţii teritoriale orăşeneşti. În total, 50 de astfel de agenţii, echivalentul a 477 de posturi. Economiile lunare la buget, ca urmare a luării acestor măsuri, vor fi de 500.000 de lei", a precizat ministrul Finanţelor.

Pogea a adăugat că în perioada următoare va avea loc o redistribuire a personalului şi că o serie de angajaţi vor fi transferaţi către direcţiile din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ce se ocupă cu combaterea fraudei şi a rambursării ilegale de TVA.

În plus, ministrul a afirmat că excedentul obţinut de instituţiile care se autofinanţează va fi preluat la bugetul de stat.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor a anunţat că în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie nu va încasa salariul aferent unui număr de 10 zile şi că nu îşi va lua concediu în această perioadă.    

Citeşte şi Ilie Sârbu: La Ministerul Agriculturii anumite agenţii vor fi desfiinţate

Dan Nica: Vom comasa mai multe agenţii cu domeniu de activitate asemănător