MENIU

Ministerul Educaţiei cumpără ştiri cu bani de la UE

Foto: Realitatea.net

Ministerul Educaţiei, prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior şi a Cercetării Ştiinţifice Universitare, doreşte să cumpere spaţiu editorial în şase publicaţii scrise. De altfel, ministerul a trimis deja cererile de ofertă pentru a afla costurile pe care le implică acest demers.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, este vorba de ştiri, relatări sau reportaje de la evenimentele realizate de instituţia din subordinea ministerului. Acestea ar urma să fie publicate în trei ediţii până la sfârşitul anului, în articole de trei pagini, format A4.

Ştirile vor informa opinia publică despre stadiul programelor desfăsurate de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior din fonduri europene.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Educaţiei Spune că Unitatea a publicat în nume propriu cererea de ofertă şi că nu este vorba de cumpărarea de spaţiu publicitar. În plus, banii vin de la Uniunea Europeană, mai precizează reprezentanţii ministerului.

Este vorba de cinci proiecte strategice destinate sistemului de învăţământ superior românesc, finanţate prin fonduri structurale europene şi care trebuie făcute cunoscute, potrivit Realitatea FM

Proiectul nu este cunoscut însă de Ministrul Ecaterina Andronescu. "Nu ştiu nimic. Nimic nu s-a făcut cu aprobarea mea sau să-mi fi cerut cineva aprobarea. Toate proiectele din fonduri structurale au o componentă de promovare, dar această promovare nu are legătură cu ministerul şi în niciun caz cu mine", a declarat ministrul Educaţiei la Realitatea FM.

La rândul său, Adrian Curaj, directorul unităţii Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior și a Cercetării Științifice Universitare, spune că e vorba de o afacere strict legală şi că proiectele sunt deja publicate pe internet.

În opinia lui Adrian Curaj, nu e totuşi suficientă această promovare -
de aici şi cererea de ofertă pentru publicarea de ştiri, banii provenind din aceleaşi fonduri europene şi nu din bugetul ministerului.

"În interiorul proiectelor din fonduri structurale există obligaţia de a fi făcute cunoscute. Evident că noi le facem cunoscute prin paginile web, dar este important pentru noi, pe articole scrise de noi, să le putem publica în diverse publicaţii care au un tiraj suficient pentru a ajunge la publicul larg", a spus Adrian Curaj la Realitatea FM.

Cele cinci proiecte pentru care Ministerul Educaţiei doreşte publicitate se referă la calitate şi leadership pentru învăţământul superior românesc, studii doctorale în România, doctoratul în şcoli de excelenţă, îmbunătăţirea managementului universitar şi înfiinţarea unui registrul matricol unic.

 

Mai multe articole despre:
MEC Uniunea Europeană ştiri