MENIU

Ministerul Economiei va concedia circa 2.000 de angajaţi din companiile energetice din subordine

Foto: bursa.ro

Ministerul Economiei (ME) va concedia în acest an circa 2.000 de angajaţi din companiile energetice din subordine, întrucât autorităţile întâmpină greutăţi în obţinerea creditelor de la bănci pentru a face investiţiile necesare, a declarat secretarul de stat din cadrul ME, Tudor Şerban.

"Există o reţinere din partea băncilor în a susţine sectorul energetic, şi nu numai. Va trebui să luăm urgent măsuri de restructurare în companiile noastre şi să dimensionăm personalul. Astfel, de la CNH Petroşani, vor fi eliberaţi din posturi circa 650 angajaţi. La fel de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO). Apoi, câte 50-100 persoane de la celelalte societăţi: Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Carbonifera Ploieşti, CET Deva, CET Paroşeni, Işalniţa (de la Complexul Craiova)", a spus Tudor Şerban, în cadrul unei conferinţe pe probleme de energie .

De asemenea, acesta a mai spus că termocentralele vor funcţiona cu un număr de grupuri mai mic, întrucât multe dintre acestea sunt foarte vechi şi nu este rentabilă modernizarea tuturor.

"Unele grupuri au peste 20-25 de ani. Ar fi prea scump să le modernizăm pe toate. Astfel, unde avem şase grupuri, vor rămâne două, iar din cinci, va rămâne unul", a afirmat Şerban.

Acesta a adăugat că vrea să convingă băncile, care sunt reticente cu acordarea de credite, să acorde credite companiilor româneşti, pentru modernizarea şi investiţii de mediu, de exemplu.