MENIU

Ministerul Comunicaţiilor lansează consultare publică pentru tranziţia la televiziunea digitală

Foto: standard.ro

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) va lansa procedura de consultare publică pentru adoptarea Documentului de politică şi strategie privind tranziţia de la televiziunea analogică la cea digitală.

Potrivit repezentanţilor MCSI, prin această consultare publică se are în vedere şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional. Documentul poate fi accesat pe site-ul ministerului la secţiunea Legislaţie/Proiecte legislative româneşti.

Observaţiile şi sugestiile pot fi trimise atât în format electronic cât şi în scris pe adresa MCSI, în atenţia Direcţiei pentru politici şi programe în domeniul comunicaţiilor, afaceri europene şi relaţii internaţionale, susţin reprezentanţii ministerului.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a solicitat pentru bugetul din acest an o sumă de 313,8 milioane lei, a declarat recent pentru NewsIn ministrul Gabriel Sandu. Acesta a precizat că din suma toatală cerută 5,6 milioane de lei vor fi destinaţi cheltuielilor de personal, 107,7 milioane de lei pentru bunuri şi servicii, din care 105 milioane sunt destinaţi către licenţele şi contractele pentru Microsoft.

De asemenea, cheltuielilor aferente programelor cu finanţare rambursabilă vor fi alocate 50,7 milioan lei, iar proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare 106,7 milioane lei.

Mai multe articole despre:
MCSI