MENIU

Miluţ: Vom merge împreună cu PD-L într-o alianţă politică cu candidat unic la funcţia de preşedinte

Foto: mpinteractiv.ro

Liderul PNŢCD, Marian Miluţ, a anunţat, sâmbătă, la Congresul partidului, că intenţionează să creeze o alianţă politică alături de PD-L, cu un candidat unic la funcţia de preşedinte, alianţă ce urmează să fie oficializată juridic, după spusele lui Aurelian Pavelescu, până la data de 12 octombrie.

"Trebuie să decidem dacă vrem să mergem în politica mare europeană sau vrem la bibliotecă. Fără să încălcăm principii, putem să acceptăm politica răului mai mic în locul dispariţiei. PNŢCD, partid cu vocaţie, atât europeană, cât şi naţională poate să conducă România la un statut demn, pe care îl merită. Vom merge împreună cu PDL într-o alianţă politică cu candidat unic la funcţia de preşedinte al României. Vom participa alături de PD-L la alianţa formalizată juridic la viitoarele alegeri locale, parlamentare şi europene, cu un singur obiectiv, câştigarea alegerilor", a afirmat, sâmbătă, Marian Miluţ.

Totuşi, liderul PNŢCD a arătat că partidul va rămâne deschis către o colaborare cu PNL "în edificarea politică şi doctrinară a forţelor de centru-dreapta". "E nevoie de PNŢCD, însă, trebuie să ne apucăm", a conchis Miluţ. 

Preşedintele PNŢCD Bucureşti, Aurelian Pavelescu, a dat mai multe detalii despre alianţa cu PD-L, spunând că până pe 12 octombrie această alianţă trebuie realizată la tribunal. "Deci înainte de alegerile prezidenţiale să avem garanţia că va fi o alianţă politică înregistrată la Tribunal şi că această alianţă politică se va afla pe masa Partidului Popular European, partid care va gira această alianţă cu PD-L", a afirmat Pavelescu.

De asemenea, el a mai spus că această iniţiativă nu este nouă, în 2006 existând o "tentativă" privind o alianţă cu PD-L, dar care a eşuat. "(...)din păcate atunci nu s-a ajuns la niciun rezultat pentru că colegii noştri de PPE doreau un singur lucru: fuziunea şi considerau că dreapta din România trebuie să fie reprezentată de un singur partid politic. Nu am acceptat atunci oferta, ni s-a părut tuturor umilitoare, motiv pentru care, dacă vă amintiţi moţiunea din ianuarie 2007, moţiunea Miluţ a fost un nu hotărât unei astfel de încercări, de tentative, ca PNŢCD să dispară!", a mai explicat Pavelescu.

PNŢCD are de anul trecut două conduceri, fiecare contestându-i legitimitatea celeilalte. Astfel, o parte din partid este grupată în jurul lui Marian Petre Miluţ, iar altă parte este grupată în jurul lui Radu Sârbu. Radu Sârbu a fost ales, în 24 august 2008, liderul PNŢCD, în urma unui Congres Extraordinar.  Alegerea lui Sârbu a avut loc la câteva ore după ce aripa ţărănistă grupată în jurul lui Marian Miluţ l-a exclus pe acesta din partid. În plus, Marian Miluţ a contestat congresul prin care Sârbu a fost ales preşedinte, spunând că semnăturile au fost false, iar Sârbu a solicitat instanţei validarea funcţiei sale de preşedinte.

Mai multe articole despre:
Alianţă alegeri congres PNŢCD PD-L Marian Miluţ