MENIU

Miluţ: Cele cinci miliarde de euro de la UE ar trebui orientate către investiţii în întreprinderi

Foto: selectproperty.com

Preşedintele UNPR, Marian Petre Miluţ, a declarat că Executivul ar trebui să asigure transparenţă în utilizarea împrumutului de cinci miliarde de euro de la Uniunea Europeană şi să orienteze banii către investiţii şi finanţarea întreprinderilor româneşti.

"Împrumutul de 20 de miliarde de euro la care ţinteşte actualul guvern reprezintă intrarea pe o spirală periculoasă a îndatorării externe. Aceasta nu neapărat pentru că datoria publică va deveni foarte mare (va reprezenta circa 30% din PIB, adică în limitele acceptate de Uniunea Europeană), ci datorită modului neproductiv în care vor fi utilizaţi banii", a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), Marian Petre Miluţ.

Acesta a afirmat că îl îngrijorează ce se va întâmpla cu banii pentru că nu au o destinaţie clară. Aceştia ar trebui folosiţi în investiţii care, de exemplu, să garanteze fonduri pentru sectorul energetic, pentru dezvoltarea infrastructurii rurale, dezvoltarea alimentării cu apă sau pentru dezvoltarea unor regiuni transfrontaliere.
Mai multe articole despre:
UE bani investiţii împrumut dezvoltare executiv Miluţ