Mii de studenţii au protestat, nemulţumiţi de intenţia Guvernului de amânare a majorării burselor
2.000 de studenţi din centrele universitare din ţară au ieşit în stradă. Ei au cerut majorarea burselor începând cu 1 aprilie, după ce Guvernul a anunţat că vrea să amâne pentru începutul anului universitar viitor majorarea cu 15%. Studenţii au mai cerut ca facilităţile pentru transportul în comun să fie păstrate, iar taxele la cămine să scadă.
Studenţii sunt nemulţumiţi şi de creşterea taxelor în Universităţile din România, dar şi de comunicarea cu reprezentanţii Ministerului.
ANOSR numără peste 60 de organizaţii studenţeşti din toată ţara. Liderii Alianţei s-au aşteptat ca la protestul de joi, din Bucureşti, ce a avut loc în faţa Politehnicii, să participe cel puţin 1.000 de studenţi.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu susţine că greva studenţilor este lipsită de sens, întrucât principala revendicare, respectiv creşterea burselor cu 15% este prevăzută în buget şi a fost deja aplicată.
''Dorinţa ANOSR de a încetini procesul de evaluare academică a universităţilor este una bizară şi nu ţine cont, în primul rand, de interesele studenţilor care trebuie să beneficieze de un învăţământ de calitate. În legătură cu creşterea taxelor în universităţile din România, precizăm că deciziile referitoare la acest lucru sunt luate exclusiv de senatele universităţilor. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării nu poate, conform legii să stabilească taxe de şcolarizare sau alte taxe'', se arată într-un comunicat emis de Ministerul Educaţiei.