MENIU

Mihai Stoichiţă: Nu ştiu ce va aduce linişte la Steaua

Foto: NewsIn

Antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, a declarat duminică, după derby-ul cu Rapid, că meciul a fost unul frumos, cu un ritm bun, dar şi-ar fi dorit să se joace cu tribunele pline, chiar dacă ar fi fost nevoit să suporte invective de la unii sau alţii.

"Îmi pare tare rău că nu au fost suporteri. Chiar dacă aş fi suportat anumite invective din partea unora sau altora, aş fi preferat să fie oameni în tribune. E trist. E ca la amicalele alea fără spectatori din Cipru. Asta e situaţia, nu avem ce face. Nu ştiu ce va aduce linişte la Steaua. Încercăm orice, dar nu am drumul liniştii pe GPS, nu este băgat pe harta Europei", a spus Stoichiţă.

Referitor la desfăşurarea partidei cu Rapid, Stoichiţă a opinat: "A fost un meci frumos, în care parca ei au fost mai siguri şi mai stăpâni pe prima repriză, iar noi am fost statici. Am schimbat sistemul de joc pentru că nu mergea. În a doua repriză am trecut într-un 3-4-3 şi am jucat mult mai bine. Am avut o grămadă de ocazii şi i-am pus de multe ori pe picior greşit, dar mă îngrijorează lipsa de claritate în finalizarea acţiunilor. Felicit şi Rapidul, pentru că am avut un meci fair-play fără probleme".

Mihai Stoichiţă a avut un mic conflict cu portarul giuleştenilor, Mircea Bornescu, dar a afirmat că totul s-a rezolvat după meci: "A venit după şi şi-a cerut scuze şi i-am spus să stea liniştit. Nu trebuie să ne pupăm acum cu toţii, că se înţelege altceva. E şi el sub presiune, e de înţeles".

Tehnicianul este de părere că jocul roş-albaştrilor este în creştere, iar odată cu revenirile lui Pleşan, Ov. Petre, Petre Marin sau Bogdan Stancu, echipa va arăta din ce în ce mai bine. "Nu trebuie să uităm că noi am evoluat şi joi în Liga Europa cu Fenerbahce, iar Rapid vine după o săptămână de pauză în care a avut timp să pregătească meciul", a precizat Stoichiţă, care a dezvăluit că Gigi Becali a fost după meci la vestiar şi i-a felicitat pe jucători pentru prestaţia din repriza secundă.

Patronul Stelei a comentat în timpul meciului din loja sa desfăşurarea partidei, iar una dintre nemulţumirile sale, mai ales în prima repriză, a fost prestaţia flancului drept. Întrebat ce părere are despre criticile patronului, Stoichiţă a spus: "Pe partea dreaptă am avut cele mai bune acţiuni, de acolo ne-au venit majoritatea ocaziilor. Nu ştiu ce a zis din lojă, dar la final ne-a felicitat. Pe Szekely nu l-am schimbat pentru că aş fi auzit ceva de la el, ci pentru că în minutul 85 sau cât era avea crampe. Cred că după meci, Szekely şi domnul Becali chiar au dat mâna".

În altă ordine de idei, Mihai Stoichiţă susţine că partida din Cupa României cu Gloria Bistriţa este importantă pentru stelişti, pentru că şi cupa este un obiectiv: "Trebuie să mergem la Bistriţa să îi mai amărâm, pentru că şi ei ne-au amărât pe noi de multe ori. Nu o să folosesc o echipă clasică, voi menaja unii jucători şi le voi da altora o şansă".

Portarul roş-albaştrilor, Robinson Zapata, a declarat că formaţia sa ar fi meritat victoria, pentru că a arătat mult mai bine: "Rapid are o echipă bună, iar în prima repriză a evoluat bine şi a dominat. Noi am schimbat sistemul şi după cum am arătat în partea a doua am fi meritat să ne impunem. Cred că a fost un derby adevărat, în care s-a băgat bine piciorul şi toţi am jucat la victorie".

Steaua şi Rapid au încheiat duminică la egalitate, scor 1-1, derby-ul din etapa a 11-a, rezultat în urma căruia Mihai Stoichiţă rămâne neînvins în Liga I pe banca steliştilor, în timp ce giuleştenii au înregistrat prmia remiză din actuala ediţie a primului eşalon. În urma acestui rezultat, Steaua şi Rapid au rămas la egalitate în clasament, cu câte 19 puncte, pe locurile 3 şi 4, giuleştenii fiind avantajaţi de golaverajul net superior.
Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Rapid Mihai Stoichiţă