MENIU

Mihai Stoichiţă: Când vorbesc eu, nimeni nu stă cu spatele!

Foto: 3210.ro

"Lippi" din Ghencea a fost dur la primul antrenament al Stelei. El i-a criticat pe fotbalişti că nu joacă frontal şi le-a făcut multe observaţii lui Eric Bicfalvi şi Alexandru Iacob.

La primul antrenament pe care l-a susţinut cu jucătorii Stelei, Mihai Stoichiţă s-a arătat foarte exigent, dar şi-a motivat comportamentul prin dorinţa sa de a menţine disciplina la nivelul lotului.

El i-a împărţit pe cei 22 de jucători în două grupuri, unii exersând jocul de posesie, în timp ce ceilalţi au efectuat ture de teren şi mişcări de stretching, moment pentru jucători să poarte discuţii despre primele de joc. "Când vin primele?", a întrebat un jucător. Răspunsul a venit imediat de la alt fotbalist, care a făcut aluzie la o declaraţie de-a lui Gigi Becali: "Staţi cuminţi. Ce prime, mă? Poate prima la stânga sau prima la dreapta".

Tehnicianul a comandat apoi un joc-şcoală pe o suprafaţă de 50 de metri, în care fotbaliştii trebuiau să atingă mingea de maximum două ori în zona din faţa porţii şi o dată la mijlocul terenului, moment în care grupul care efectuase alergări s-a retras de pe teren. În debutul acestui joc, Stoichiţă a avut prima sa intervenţie energică la adresa jucătorilor. "Atenţie! În momentul în care vorbesc eu toată lumea se întoarce la mine, nu mai stă nimeni cu spatele la mine. S-a înţeles? Nu mă interesează cum era înainte. De acum încolo vreau atenţie când vorbesc!", le-a transmis Stoichiţă celor prezenţi.

Antrenorul a arătat că stăpâneşte bine limbile engleză şi spaniolă, atunci când le-a dat indicaţii lui Kapetanos, Tininho, Toja, Bibişkov şi Grzelak. "Învăţaţi să jucaţi frontal, nu mai atacaţi pe lateral, de asta nu avem ocazii. Profitaţi de spaţiile libere!", a fost observaţia tehnicianului către fotbalişti. Bicfalvi şi Iacob au fost cei mai atenţionaţi jucători de Stoichiţă: "Eric, ţi-am spus cum să joci fazele, înaintează cu mingea. Iacob, am vorbit şi la vestiar şi ţi-am explicat ce trebuie să faci. La Galaţi erai cel mai tare din parcare, ce te-au învăţat ăia acolo?".

Mai multe articole despre:
Steaua Eric Bicfalvi Mihai Stoichiţă