MENIU

Mihai Stoica: Pentru fotbalul românesc ar fi fantastic ca o echipă fără relaţii să câştige titlul

Foto: NewsIn

Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a susţinut vineri o conferinţă de presă în care a vorbit despre meciul de la Timişoara, dar a acuzat şi presa pentru articolele apărute în ultimul timp despre echipa sa. Stoica a acuzat voalat că Dinamo primeşte ajutor pentru a câştiga campionatul.

"E un meci foarte important pentru noi, trebuia să luăm poziţie înaintea confruntării de la Timişoara. Este important să clarificăm lucrurile pe care le-a transmis mass-mediei Marian Iancu în ultimul timp. Dacă existau probleme în sânul echipei, astăzi nu ne mai luptam cu şanse reale la titlu. Nu este adevărat că Dan Petrescu nu vorbeşte cu patronul echipei de şase luni! Pentru imaginea fotbalului românesc poate fi foarte bine  că o echipă curată care vine de nicăieri şi câştigă campionatul este un lucru fantastic. Nu am jucat cu o echipă oarecare în Cupa UEFA, am pierdut în faţa semifinalistei Hamburg. Ce facem? Încercăm să scoatem campioană o echipă cu un record de care eu, dacă aş fi suporter, mi-ar fi ruşine să-mi amintesc?", a declarat Mihai Stoica.

Oficialul Unirii Urziceni a comentat şi ideea fuzionării Stelei cu gruparea ialomiţeană: "Gigi a spus: 'Îmi doresc să fac o fuziune cu Unirea Urziceni, dar trebuie să vorbesc cu Bucşaru'. Tot Gigi a spus după că 'Bucşaru nu vrea, dar dacă o să obţin de la UEFA nu ştiu ce aprobări poate se va face". De data asta, chiar nu realizez care e scopul patronului Stelei, poate pe fondul luptei politice vrea să mai iasă puţin din anonimat, nu că a fost vreodată. Nu va fi nicio fuziune. E o aberaţie care întrece orice putere a mea de a înţelege cum noi am putea să dispărem pentru că vrea o echipă sau alta?". 

Managerul unirii a acuzat prcaticile lui Dinamo şi Timişoara dinaitea meciurilor cu FC Braşov, respectiv Unirea, când au anuţat că sunt interesaţi de jucători de la aceste echipe.

"Am auzit şi eu că Dinamo îl vrea pe Coman, aşa cum şi Timişoara îi cere pe Varga şi Bălan. Ar trebui să uităm de astfel de practici, nu se mai poate să apelăm la metode învechite şi incorecte, să punem presiune inutil şi să nu respectăm adversarul. Nu aţi primit nimic nou de la domnul Iancu? Nu mai vrea pe nimeni de la Unirea? Sunt surprins! Rezultatele europene pe care le-au făcut cei de la Dinamo nu sunt făcute de mine, aţi văzut că tuturor le e ruşine de ceea ce au realizat de fiecare dată când au avut posibilitatea să facă ceva important. Nu există suporteri dinamovişti în România, sînt foarte puţini! Toată lumea pe la terasele din ţară s-a bucurat de victoria noastră, cred că şi la cele din Ştefan cel Mare s-au găsit oameni care să ţină cu noi!"", a mai spus Stoica.

Meme Stoica a declarat că nu înţelege de ce Marius Niculae nu a fost suspendat pentri gestul obscen pe care l-a făcut.

"Nu înţeleg de ce nu a fost suspendat Marius Niculae. Când va fi suspendat, în vacanţă? L-a văzut un stadion întreg, toată ţara la televizor, media a redat incidentul, este inadmisibil să nu se ia măsuri disciplinare. Observatorul ce făcea? Îşi căuta pixul, umbla aiurea?", a răbufnit Stoica la conferinţa de presă.

Altfel, managerul general al ialomiţenilor crede că FC Braşov îşi va apăra şansele corect în meciul cu Dinamo: "Dani Coman e un om care are demnitate şi, probabil, a zâmbit când a auzit că poate fi transferat la Dinamo. Metodele astea trebuie să înceteze, dar pentru asta anumite echipe trebuie să iasă puţin din atenţie, au fost în atenţie când s-au făcut de râs prin Europa. Am încredere în FC Braşov şi sper să se facă dreptate în fotbalul românesc".

Unirea Urziceni va întâlni FC Timişoara, duminică, în deplasare, de la ora 20:30, într-un derby al etapei a 33-a a Ligii I.