MENIU

Mihai Călinescu, desemnat la conducerea Poliţiei Capitalei, a fost şeful Poliţiei Sectorului 5

Comisarul-şef Mihai Călinescu, desemnat să asigure managementul Poliţiei Capitalei, a fost, între 2005 şi 2007, şeful Poliţiei Sectorului 5, sector în care primar este Marian Vanghelie, despre care surse din MAI au declarat, anterior, că ar fi vrut postul lui Marian Tutilescu.

Mihai Călinescu a fost, din martie anul acesta, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, iar în 2007 director al Direcţiei Poliţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR.

Între 2005 şi 2007, comisarul-şef a fost şeful Poliţiei Sectorului 5 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Comisarul-şef Mihai Călinescu a fost desemnat să conducă activitatea Poliţiei Capitalei, până la o decizie privind împuternicirea acestuia sau numirea sa pe funcţia deţinută până acum de Marian Tutilescu.

Postul ocupat de Marian Tutilescu a fost revendicat la negocierile dintre PSD şi PD-L de către prima formaţiune politică, au declarat, pe 10 aprilie, pentru NewsIn, surse din MAI, care au precizat şi faptul că funcţia ar fi fost cerută pentru PSD de şeful organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a negat că ar fi în spatele schimbării conducerii de la Poliţia Capitalei, susţinând că el nu este interesat de niciun post, că este pentru depolitizarea funcţiilor din MAI şi că îl respectă pe Marian Tutilescu pentru că nu s-a implicat politic.