MENIU

Mihaela Ioniţă: Nu am crezut că, în România, un pacient este lăsat sa moară

Mihaela Ioniţă: Nu ştiu dacă nu e prea drastică măsura luată.
Foto: RTV

Sistemul medical românesc mai are însă şi eroi. A stat patru ore lângă pacient şi a făcut tot posibilul să îl ţină în viaţă. S-a rugat de toţi medicii să îl ajute pe om. A ajuns să cheme jurnaliştii, numai să poată interna pacientul. Vorbim de asistenta Mihaela Ioniţă de la Serviciul de Ambulanţă Drăgăneşti Olt, care a preluat cazul bătrânului. Un om, în adevăratul sens al cuvântului, printre nepăsare şi neglijenţă.

Asistenta Mihaela Ioniţă a oferit, în direct la Realitatea TV, câteva amănunte din seara în care a ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina. "Ca să pot să las pacientul într-o cameră de gardă, să am o justificare că nu l-am lăsat pe stradă, a trebuit să chem presa locală şi televiziunea. Când au văzut că mi-am permis acest lucru, toţi asistenţii din camera de gardă a urgenţelor minore au plecat şi ne-au lăsat singuri", a spus aceasta.

"Consider că este de datoria medicului de dimineaţă de la primiri-urgenţe să preia pacientul şi nu să plimbe ambulanţa", a spus asistenta de la Serviciul de Ambulanţă Drăgăneşti-Olt. "Ambulanţa nu trebuie plimbată dintr-o secţie în alta, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori", a completat aceasta. 

"Cu domnul doctor Fulga nu am avut niciodată probleme. Nu ştiu ce s-a întâmplat în ziua aceea. Îmi pare rău că s-a ajuns aici şi că au fost sancţionaţi. Nu ştiu dacă nu e prea drastică măsura luată", a încheiat Mihaela Ioniţă.

Mai multe articole despre:
spital ambulanţă Slatina Cornel Fulga