MENIU

Miercuri au ajuns dozele de vaccin împotriva HPV la Braşov

<descriere>
Astăzi sosesc la Braşov dozele de vaccin împotriva cancerului de col uterin

Cu întârziere de 3 zile, dozele de vaccin împotriva cancerului de col uterin au ajuns miercuri la Braşov. Odată ajunse, ele vor fi distribuite medicilor şcolari iar aceştia vor putea stabili ziua în care vor realiza vaccinarea în fiecare şcoală.

La Braşov vor ajunge aproximativ 3200 de doze de vaccin, ceva mai mult de jumătate din numărul total al fetitelor care ar urma să fie vaccinate. Asta pentru că, potrivit sondajului realizat de Ministerul Sănătăţii 52 % dintre părinţi ar fi de accord cu vaccinarea. Deşi Ministerul solicită doar acordul verbal al părinţilor pentru vaccinare, directorii de şcoli preferă să-şi ia măsuri de siguranţă şi să aibă la mână acordul scris.

Cît priveşte părerile părinţilor despre necesitatea vaccinării, acestea sunt împărţite chiar şi după a doua campanie de informare. Vaccinul se utilizează pe piaţă de şapte ani, iar medicii îi asigură pe părinţi că nu au de ce să se teamă. 

Potrivit studiilor realizate de Ministerul Sănătăţii, România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea prin cancer de col uterin, cu un ritm de şase ori mai mare decât în celelalte state europene.

Mai multe articole despre:
Braşov vaccin HPV doze de vaccin