MENIU

Microsoft anunţă scăderea cu 29% a profitului net din al patrulea trimestru fiscal

FOTO: api.ning.com

Gigantul informaţional Microsoft a raportat scăderea cu 29% a profitului net înregistrat în al patrulea trimestru fiscal, la 3,05 miliarde dolari, sau 34 cenţi pe acţiune.

În perioada similară din 2008, profitul net înregistrat de Microsoft fusese de 4,3 miliarde dolari, sau 46 cenţi pe acţiune.

Veniturile au scăzut cu 17%, la 13,1 miliarde dolari, sub nivelul de 14,5 miliarde estimat de analiştii chestionaţi de Bloomberg, iar vânzările au scăzut pentru toate diviziile companiei cu sediul la Redmond, Washington.

Veniturile obţinute din vânzarea sistemului de operare Windows au scăzut cu 29%, după ce piaţa calculatoarelor s-a contractat pentru trei trimestre consecutiv.

"Este o adevărată dezamăgire", a declarat Brendan Barnicle, analist al Pacific Crest Securities, din Portland, Oregon. "Veniturile au scăzut considerabil", a adăuga acesta.

Pentru anul fiscal ce a luat sfârşit în luna iunie, Microsoft a afişat prima sa scădere a vânzărilor anuale, de 3,3%, la 58,4 miliarde dolari.

Recesiunea a cauzat şi declinul preţurilor pentru publicitatea online, astfel vânzările diviziei Microsoft specializate pe acest segment au scăzut cu 13%, la 731 milioane dolari.

Vânzările diviziei business, compusă în principal din aplicaţii tip Office, au scăzut cu 13%, la 4,56 miliarde dolari.

În anul fiscal ce s-a încheiat, Microsoft a vândut 11 milioane console Xbox, în creştere faţă de nivelul înregistrat în anul fiscal precedent, de 8,7 milioane unităţi.
Mai multe articole despre:
Microsoft venituri acţiuni profit google pierderi