MENIU

Miclea: Reforma prezidenţială a Educaţiei este superioară celei propuse de Ministerul Educaţiei

Foto: cotidianul.ro

Dacă în pachetul de legi ale Educaţiei elaborat de Ministerul Educaţiei se află şi recomandările Pactului Naţional pentru Educaţie, realizat de administraţia prezidenţială, atunci aceste legi pot fi promovate, a spus la Realitatea FM consilierul prezidenţial şi fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea.

Cu toate acestea, în textul oficial sunt multe lucruri din Pactul Naţional care nu se regăsesc, adaugă Mircea Miclea. "Aş fi vrut foarte mult să fie o abordare radicală, dar, tehnic vorbind, noi nu putem scrie legi pentru Guvern. Aceasta este tristeţea mea personală", a precizat oficialul.

Consilierul prezidenţial consideră că reformele propuse de Cotroceni sunt
superioare celor promovate de Ministerul Educaţiei. "Au fost multe comparaţii în ultima perioadă care au arătat superioritatea lui (Pactului Naţional pentru Educaţie, n.r.). Nu e vorba numai de părerea noastră. Eu sper că măcar vor fi asimilate, în această lege care va fi promovată de Guvern, soluţiile fundamentale", a spus Miclea.

Vicepremierul Dan Nica a declarat luni, după şedinţa coaliţiei, că asumarea răspunderii pe legile Educaţiei se va face pe pachetul prezentat de ministrul Ecaterina Andronescu, spunând că premierul Emil Boc a făcut această precizare."Primul-ministru ne-a informat că pachetul de legi prezentat de Ecaterina Andronescu este pachetul pe care îşi va asuma răspunderea", a spus Nica.

Vicepremierul a precizat că punctul de vedere al PSD a fost ca, înaintea asumării propriu-zise a răspunderii, să existe şi o dezbatere care să elimine "toate elementele susceptibile de interpretări".