Mici, dar MORTALE. Cele mai periculoase insecte din lume
Insectele sunt printre vietățile care, în mod nemeritat, au parte de o percepție în general negativă. Sigur că suntem încântați de frumusețea fluturilor, de hărnicia albinelor și dulceața mierii, dar spaimele copilăriei și fobiile vieții sunt alimentate de păianjeni, de miriapode, de gândaci cu clești. La o analiză serioasă, renumele înspăimântător este într-o oarecare măsură meritat, dar din cu totul alte motive decât cel al înfățișării.
Viespea păianjen.
Înțepătura sa este considerată una dintre cele mai dureroase din lume, pentru că provoacă o durere imediată, chinuitoare, care pur și simplu oprește capacitatea cuiva de a face orice, cu excepția, poate, a țipete. Disciplina mentală pur și simplu nu funcționează în aceste situații.
Musca tsetse
Trăiește în Africa și se știe că provoacă boala somnului la oameni, o boală parazitară. Simptomele bolii somnului încep cu febră și dureri de cap, apoi cu o umflătură pe ceafă. În cazuri grave poate duce la moarte.
Văduva neagră
Cu un astfel de nume și înfățișare, nu este de mirare că văduva este poate cea mai populară specie de păianjen și cea care inspiră numeroase scenarii de groază, cum ar fi cel potrivit căruia femela-fatală își devorează amanții. În realitatea, este mai degrabă un fals, astfel de incidente neputând fi asociate unui comportament sexual definit ca atare. Se spune că veninul este mai puternic decât cel al sapelui cu clopoței, dar dimensiunea insectei și cantitatea secretată îi reduc eficacitatea.
Scorpionul galben
Este foarte periculos din cauza veninului său, un amestec puternic de neurotoxine. Deși nu ar ucide un adult sănătos, ar putea fi fatală pentru copii și bătrâni. În mod ironic, o componentă a veninului (clorotoxina peptidică) are potențialul de a vindeca tumorile cerebrale umane, în alte toxine pot trata diabetul.
Tânțărul anofel
Are un renume cu adevărat sinsitru, pentru că este printre cele mai MORTALE vietăți de pe Terra. Provoacă peste 300 de milioane de cazuri de malarie anual, ceea ce duce la decese între 1 și 3 milioane. De asemenea, pot purta dengue, elefantiazis și febră galbenă. Aceștia sunt de obicei activi în timpul nopții, așa că o modalitate de a te proteja este să aplici insecticide și să purtați mâneci mai lungi.