MENIU

Michel Platini a anunţat care sunt oraşele care vor găzdui EURO 2012

Foto: www.dailymail.co.uk

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că în cadrul Comitetului Executiv al UEFA, organizat în ultimele zile la Bucureşti, s-a discutat în principal despre rasism, dar şi despre oraşele care vor gazdui EURO 2012.

"Am discutat despre două teme mari în Comitetul Executiv al UEFA. Una a fost problema rasismului, doarece au existat câteva cazuri grave în ultima vreme. Nu pot să tolerez aşa ceva, ar însemna să fiu complice. Am discutat posibilitatea ca arbitrul să întrerupă meciul în cazul unor manifestări rasiste", a declarat Michel Platini.

Comitetul Executiv al UEFA a decis ca oraşele poloneze Varşovia, Poznan, Gdansk şi Wroclaw să organizeze meciuri la EURO 2012, deşi pe listă se mai aflau Cracovia şi Chorzow. "Polonia mi-a dat patru principale şi două de rezervă. Toate cele şase oraşe îndeplineau cerinţele, erau pregătite, dar am fost nevoiţi să le păstrăm pe primele patru, nu le puteam alege pe toate", a afirmat şeful forului european de fotbal, Michel Platini.

Conducătorul UEFA a precizat că Ucraina are probleme cu stadioanele, iar în acest moment doar Kievul îndeplineşte condiţiile, însă chiar şi aşa nu poate organiza finala dacă până pe 30 noiembrie nu îşi pune la punct infrastructura. În caz contrar, ultimul act al competiţiei va avea loc la Varşovia. "În Ucraina sunt foarte multe probleme, dar trebuie să fim siguri că totul va fi pus la punct. Decizia finală în privinţa organizării va fi luată în decembrie 2009. Am trimis o scrisoare către federaţia ucraineană pentru a le spune ce dorim de la ei, iar dacă nu vor îndeplini toate condiţiile, vom organiza EURO cu patru oraşe din Polonia şi doar două din Ucraina, cel mai bine pregătite. Ced că autorităţile din Ucraina îşi vor da toată silinţa pentru ca stadionul din Kiev să fie gata, dar dacă nu, finala va fi la Varşovia ", a mai explicat acesta.

Oraşele Doneţk, Lvov şi Harkov au primit la rândul lor termen până pe 30 noimebrie 2009 să rezolve problemele cu infrastructura, în timp ce rezervele Dneprotrovsk şi Odessa au fost eliminate deoarece nu îndeplineau cerinţele minime. "Sunt puţin dezamăgit pentru că aş fi vrut să aleg patru oraşe din Ucraina, dar din păcate nu s-a putut mometan să avem ceva oficial. Am primit scrisori de la autorităţile din Ucraina şi mi-au dat garanţii că totul va fi gata. O să trimit şi eu la preşedinte, prim-ministru şi parlament pentru a mă asigura că totul va fi bine", a explicat Platini. 

Forul european va analiza propunerile în cadrul următoarei întâlniri, care va avea loc la Vilnius (Lituania), între 1 şi 2 iulie.