MENIU

Metroul nu a circulat nici miercuri!

Metrou gol

Negocieri eşuate miercuri seară! Metroul a circulat nici miercuri între orele 04.00 - 16.00.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că nu s-a ajuns la nicio înţelegere în urma discuţiilor de marţi cu sindicaliştii de la metrou.

\"Am încercat o serie de soluţii, de calcule, de variante. Din păcate nu ne-am înţeles până în momentul de faţă pentru că se doresc lucruri care în clipa de faţă nu pot fi acceptate. Dacă o să fie în continuare mâine grevă la metrou sau nu o să vă spună dumnealor (reprezentanţii sindicaliştilor - n.r.), pentru că este o decizie care le aparţine\", a precizat Berceanu.

\"Avem o lege pe care trebuie să o respectăm, nişte constrângeri bugetare. Pretenţiile lor sunt de natură să nu poată fi satisfăcute prin prevederile legale de acum\", a mai spus Berceanu.

\"Vom continua greva şi pentru ziua de mâine. Bătaia de joc pe care o administrează ministerul prin Berceanu şi Popa denotă că vor să folosească oamenii de la metrou pentru această grevă\", a declarat liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi.

\"La un moment dat, am plecat de la ideea să acceptăm o creştere a fondului de salarii pentru 2010 de 3-4%, urmând să vedem la ce prime se poate renunţa sau la al 13-lea salariu, ca să putem dezamorsa acest conflict...din păcate,  nu s-a dorit acest lucru\", a mai spus preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou.

Greva a avut loc în acelaşi interval orar ca marţi, între 04:00-16:00.

Peste 1.000 de angajaţi de la Metrorex, din totalul de 4.250, nu au lucrat marţi şi miercuri, în intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat, traficul rutier fiind grav afectat, chiar dacă RATB a suplimentat capacitate de transport cu 200 de de autobuze, troleibuze şi tramvaie.

Mai multe articole despre:
grevă negocieri metrou Radu Berceanu metrorex