MENIU

Medicul care l-a diagnosticat pe Gorbunov cu glaucom a fost sancţionat cu reţinerea a 10% din salariul de bază, timp de trei luni

Foto: cobbsheriff.org

Medicul oftalomolog craiovean Carmen Marin, care l-a diagnosticat pe Serghei Gorbunov cu subatacuri de glaucom, a fost sancţionată administrativ de conducerea Spitalului Municipal Filatropia Craiova cu reţinerea a 10 la sută din salariu de bază pentru trei luni.

Decizia a fost luată după ce comisia care a anchetat-o a stabilit că oftalmologul Carmen Marin a efectuat modificări în registrul de consultaţii.

"A făcut câteva ştersături, iar în registru nu mai apare cea de-a doua consultaţie făcută lui Serghei Gorbunov. De asemenea, medicul nu a solicitat Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova datele de stare civilă ale deţinutului, menţionând în acte doar buletinul de trimitere. Este cea mai aspră sancţiune pe care o puteam lua", a precizat Mihai Coman, directorul Spitalului Municipal Filantropia.

Conducerea unităţii medicale a mai menţionat că s-a adresat Institutului de Medicină Legală Craiova pentru a i se comunica numele cărei instituţii medicale l-a reprezentat doctorul Carmen Marin în cadrul comisiei de expertiză medico-legală care i-a eliberat documentul lui Serghei Gorbunov care, ulterior, l-a ajutat să iasă din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova pe motive medicale. Mihai Coman a declarat că s-a adresat şi Colegiului Medicilor Dolj pentru ca acest forum să stabilească dacă medicul a greşit sau nu diagnosticul lui Serghei Gorbunov. Şi Direcţia naţională Anticoruţie - Serviciul Teritorial Craiova s-a autosesizat în acest caz.