MENIU

McClaren, coşmarul Stelei de la Middlesbrough: "Îmi aduc mereu aminte cu plăcere de acea partidă"

Foto: http://images.icnetwork.co.uk

Steve McClaren, artizanul incredibilei reveniri a lui Middlesbrough care a pus capăt drumului Stelei spre finala Cupei UEFA în 2006, e următorul adversar al roş-albaştrilor în noua competiţie Europa League. Acum antrenor al lui Twente, englezul afirmă că încă îşi aduce aminte cu plăcere de succesul din 2006, dar crede că e puţin probabil ca acel scenariu să se mai repete.

"În meciul tur, din România, fanii gazdelor au creat o atmosferă fantastică. Jucătorilor mei le-a încheţat sângele în vine. Însă, returul a fost memorabil şi îmi aduc mereu aminte cu plăcere de acea partidă. Cred că va fi imposibil ca acel scenariu să se mai repete şi joi", a declarat McClaren.

În 2006, Steaua, antrenată pe atunci de Cosmin Olăroiu, a ratat în ultimul moment calificarea în finala Cupei UEFA în faţa englezilor de la Middlesbrough. După o victorie cu 1-0 pe teren propriu şi 2-0 în minutul 23, în retur, roş-albaştrii au primit patru goluri, ultimul în minutul 89, şi au ratat calificarea în finală. McClaren conducea atunci de pe bancă gruparea engleză, iar la scurt timp după incredibilul succes în faţa Stelei a devenit antrenorul naţionalei Angliei.

McClaren: "Va trebui să profităm de faptul că Steaua este o echipă aflată în construcţie"

Altfel, tehnicianul lui Twente a declarat în conferinţa oficială din preziua meciului cu Steaua că echipa sa este obligată să repete prestaţia din partida cu Fenerbache, 2-1 în deplasare, pentru a trece de formaţia română.

"Succesul nostru din meciul de debut în această competiţiei a impresionat nu numai în Olanda, dar şi în întreaga Europă. Cele trei puncte pe care le-am cucerit pe terenul lui Fenerbahce ne-au poziţionat într-o postură favorabilă. Datorită acestei victorii, acum suntem cotaţi drept favoriţii grupei. Cu toate acestea, joi va fi o cu totul altă partidă. Steaua este o echipă de calitate, cu mare tradiţie în cupele europene. În prezent, adversarul nostru are un lot alcătuit, cu câteva excepţii, din jucători tineri. Va trebui să profităm de faptul că adversarul nostru este o echipă aflată în construcţie", a spus tehnicianul englez.

Vicecampioana Olandei, Twente Enschede, va primi, joi, vizita Stelei, în etapa a 2-a din Grupa H a Ligii Europa. În runda inaugurală, gruparea batavă a învins pe terenul lui Fenerbahce Istanbul cu scorul de 2-1, în timp ce roş-albaştrii nu au înregistrat decât o remiză "albă" cu Şerif Tiraspol, în Ghencea.

Mai multe articole despre:
Steaua Middlesbrough Twente Europa League