MENIU

Măsura concediului fără plată nu se va aplica în cazul a 80% dintre dascălii braşoveni

Profesor

Autorităţile locale, mai puţin cele din municipiul Făgăraş, au găsit soluţii pentru sprijinirea dascălilor, scutindu-i astfel de concediul neplătit. Ceilalţi 20% dintre profesori vor avea şi ei de ales între mai multe variante, între care şi intrarea în concediul decis de minister.

Măsura de a trimite în vacanţă forţată profesorii în ziua de 30 noiembrie şi în perioada 14-18 decembrie nu se va aplica şi în judeţul Braşov.

\"Din partea ministerului a venit o recomandare pentru reducerea cheltuielilor pe lunile noiembrie şi decembrie, dar  nu este obligatoriu ca profesorii să îşi ia zile libere. 80% dintre profesorii din judeţul Braşov vor primi tichete compensatorii. Ei trebuie să vină la şcoală. Au de ales între a sta în concediu fără plată şi o reducere de 15,5% a salariului sau să vină la şcoală şi să primească tichete cadou. Nu cred că vor alege prima variantă\", a declarat Dorel Agache, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

Conform sursei citate, ceilalţi 20% dintre profesori vor avea şi ei de ales între mai multe variante, între care şi intrarea în concediul decis de minister.

\"Fie şcolile vor găsi resurse proprii, autofinanţate pentru aceşti bugetari, fie li se va tăia din programul de 40 de ore, care include şi activităţi metodice, câte două ore, dar nu din cele de predare. Ei îşi vor face în continuare norma de 18 ore la clasă sau vor respecta ultima decizie a ministerului privind zilele libere\", a precizat inspectorul şcolar general.

Acesta a mai spus că profesorii din Făgăraş nu vor primi tichetele valorice, deoarece autorităţile locale nu au găsit soluţii financiare în acest sens.