MENIU

Marţi la Cărtureşti a fost lansat romanul "Mâine în bătălie să te gândeşti la mine"

Foto: REALITATEA.NET

Maria Dinulescu, Dragoş Bucurenci, Cristiana Leviţchi şi Cristian Teodorescu au vorbit marţi, 12 mai, de la 19:30, la Librăria Cărtureşti-Magheru despre o moarte subită, o viaţă chinuită de secrete şi obsesia necunoscutului. Pretextul- aclamatul scriitor spaniol Javier Marias şi un roman care te absoarbe instantaneu - "Mâine în bătălie să te gândeşti la mine".

"Nimeni nu se gândeşte vreodată că ar putea să se trezească cu o moartă în braţe şi că nu-i va mai vedea chipul al cărui nume şi-l aduce aminte", începe fără ocolişuri povestea în care ne prinde Marias. Uşor-uşor, mai afli câteva detalii care nu simplifică cu nimic lucrurile. Să spunem, tocmai doreai să începi o aventură cu ea. Şi e căsătorită. Şi are un copil de doi ani în camera alăturată. Şi pe robotul telefonului sunt mesaje compromiţătoare despre legătura voastră.

În regulă, să zicem că nu ţi se poate întâmpla aşa ceva. Şi dacă totuşi ţi se întâmplă? Ce faci? Păstrezi secretul sau îi anunţi soţul? Ştergi urmele care te acuză sau îi pregăteşti micul dejun copilului ei pe care l-ai lăsat în apartament? O abandonezi sau intri în lumea ei? Uiţi totul sau te laşi bântuit de ea? Dacă nu ai însă de făcut nici o alegere?