MENIU

Mark Knopfler lansează, în septembrie, un nou album

Foto: NewsIn

Fostul solist de la Dire Straits, Mark Knopfler, lansează cel de-al şaselea album de studio din cariera solo, "Get Lucky", pe 15 septembrie, un album inspirat din propriile poveşti de viaţă.

"Get Lucky" este prima înregistrare făcută după albumul  "Kill to Get Crimson" din 2007 de către chitaristul Knopfler, a cărui carieră solo a debutat în 1996, cu  "Golden Heart". Înregistrat în studiourile londoneze British Grove  şi produs în colaborare cu Guy Fletcher şi Chuck Ainlay, "Get Lucky" cuprinde 11 melodii, pe tonalităţi de folk şi blues.

Mark Knopfler este poziţionat de revista "Rolling Stone" pe poziţia 27 în clasamentul celor mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor. Artistul va concerta la Royal Albert Hall din London, în perioada 20 mai- 4 iunie 2010.

În 1977, Mark Knopfler  fondează trupa Dire Straits, cu ritmuri de blues şi country , din 1996 începând o carieră solo. După ce a cochetat cu jurnalismul, ca reporter la  "Yorkshire Evening Post", din Leeds, Mark Knopfler a obţinut în 1995 titlul onorific de doctor în muzică din partea Universităţi din Newcastle. 
Mai multe articole despre:
album