MENIU

Marica şi colegii, ameninţaţi cu moartea de fanii lui Stuttgart!

Neputând să ajungă la jucători, suporterii s-au bătut cu poliţia

Din cauza rezultatelor slabe, suporterii nemţilor au vrut să ia cu asalt sediul clubului. Cu trei zile înaintea meciului cu Unirea Urziceni, din Champions League, antrenorul Markus Babbel a fost demis.

Haos la Stuttgart cu trei zile înaintea meciului cu Unirea Urziceni, decisiv pentru ambele formaţii pentru calificarea în primăvara Champions League.

Egalul înregistrat de VfB, pe teren propriu, cu Bochum (1-1), în ultima etapă din Germania, i-a scos din minţi pe suporteri, care s-au adunat în grup mare în faţa stadionului şi i-au ameninţat pe jucători cu moartea. Echipa se află pe locul 16, din 18 echipe, cu 12 puncte din 15 meciuri, lucru considerat de neacceptat de către nişte fani care în vara lui 2007 sărbătoreau cucerirea titlului în Bundesliga.

Acum, ei au încercat să ia cu asalt sediul clubului, s-au înregistrat violenţe şi confruntări cu jandarmii, iar în rândul forţelor de ordine au existat doi răniţi. Dintre turbulenţi, trei persoane au fost reţinute.

În plan strict sportiv s-a consemnat demiterea antrenorului principal, Markus Babbel, care a fost înlocuit cu Christian Gross, un antrenor elveţian care în ultimii zece ani a pregătit-o pe FC Basel.