MENIU

Marian Vanghelie: Traian Băsescu va pierde alegerile prezidenţiale în turul doi

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că Traian Băsescu va pierde alegerile prezidenţiale în turul doi. Vanghelie a precizat că Băsescu va pierde pe baza votului negativ acordat de electorat.

Marian Vanghelie a estimat că turul doi va exista "cu siguranţă".

"În turul doi va pierde, va fi un vot negativ la adresa lui Băsescu. Lumea s-a săturat de circ şi de tot ceea ce a văzut până acum în România. Oamenii văd că Traian Băsescu vrea să fie şi preşedinte, şi premier, şi ministru de Interne şi toate funcţiile din România", a spus Marian Vanghelie.

"Din păcate, până acum, în România, votul pentru cel care a câştigat alegerile prezidenţiale a fost dat pe baza unui vot negativ", a mai spus Vanghelie.

Preşedintele organizaţiei de Bucureşti a PSD a clarificat faptul că Mircea Geaonă nu a făcut nicio înţelegere cu Traian Băsescu, "aşa cum s-a scris în presă".

Mai mult decât atât, Vanghelie a apreciat că Mircea Geoană "o să-l bată pe Băsescu" la alegeri.

În legătură cu anunţul lui Adrian Năstase că nu va candida la alegeri, Vanghelie a spus că Năstase s-a retras "pentru că a înţeles că este foarte important să-l batem pe Băsescu". "A făcut o chestiune de fair play, pentru că îl susţine pe Mircea Geoană în lupta împotriva lui Băsescu", a mai spus preşedintele PSD Bucureşti, care a adăugat că Monica Macovei şi Traian Băsescu "au încercat să împingă lucrurile în aşa fel încât să ceară capul lui Adrian Năstase".