MENIU

Marian Sârbu: Salariile mici din sistemul bugetar nu vor fi îngheţate

Foto: gov.ro

"Vă asigur că salariile mici din sistemul bugetar nu vor fi îngheţate şi suntem aproape de a găsi o formulă rezonabilă în negocierile cu FMI, pentru că sistemul de protecţie socială din România este unul apreciat şi asta datorită PSD", a spus Marian Sârbu.

Marian Sârbu a declarat marţi că PSD nu va renunţa la măsurile sociale în cadrul discuţiilor cu FMI.

"Cred că nimeni nu va putea să ne ceară vreodată să renunţăm la pensia socială minimă garantată. E deja o măsură ţintită către cele mai sărace persoane, nu cred că-şi va permite cineva să ne întrebe de ce am introdus această măsură", a declarat ministrul la o dezbatere a PSD cu sindicatele şi pensionarii.

Mai mult, ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat marţi că, în problema salariilor, pensiilor şi a formelor de asistenţă socială, România are capacitatea de a-şi rezolva singură problemele, fără să fie împinsă "de afară" şi că nu crede că "FMI ne va împinge la lucruri care să depăşească cadrul firesc".

"Din punctul de vedere al fondurilor de salarii, avem capacitatea de a găsi o soluţie fără să fim împinşi de afară. N-am auzit pe nimeni să se plângă de faptul că s-au îngheţat salariile demnitarilor, dar vă asigur că în privinţa salariilor mici nu s-a pus niciodată problema ca acestea să fie îngheţate", a spus Sârbu.

Sârbu a mai spus că România are capacitatea de a rezolva chestiunile sociale prin discuţii între Guvern şi sindicate şi că, din punctul său de vedere, FMI "nu ne va împinge la lucruri care să depăşească cadrul firesc".

Mai multe articole despre:
economie pensii discuţii Sârbu FMI