MENIU

Marian Sârbu: Noua lege a salarizării va evita situaţiile de discrepanţă economică între anumite categorii de bugetari

Foto: roon.ro
Marian Sarbu: Noua lege a salarizarii va veni in ajutorul bugetarilor cu venituri mici

"Noua lege a salarizării unice va evita situaţiile de discrepanţă economică între anumite categorii de bugetari şi va evita şi situaţiile din prezent în care statul este dat în judecată pentru neplata unor drepturi salariale, aşa cum se întâmplă în cazul Ministerului Justiţiei care este dator sindicaliştilor din domeniul juridic", a afirmat Marian Sârbu în cadrul unei emisiuni la postul Realitatea TV.

"Raportul de care a vorbit Emil Boc, raportul de 1 la 15 este un raport metodic, un raport care va fi discutat", a spus Marian Sârbu.

Recent, premierul Emil Boc a anunţat adoptarea principiilor noii legi a salarizării în domeniul bugetar.

"Conform noilor principii ale noii legi a salarizării, nu se vor tăia din salarii, dar vor fi majorate exponenţial salariiile mici ale bugetarilor", a anunţat Emil Boc.

Bugetarii care au în prezent salarii de 600 de lei pe lună ar putea avea lefuri duble sau chiar triple până în 2012, a spus miercuri ministrul Muncii în cadrul emisiunii Realitatea Zilei. 

Ministrul a mai anunţat că numărul de angajări din sistemul public va scădea. 

"Dintre plecările naturale din sistemul public, pensionările în mod special, reangajările nu se vor mai face decât în proporţie de 15% (...) La un număr de 7 plecări unul singur va fi ocupat din nou", a declarat Sârbu. 

Premierul Emil Boc a anunţat miercuri că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea în Parlament pentru Legea salarizării unice, astfel încât să se poată ajunge la aplicarea acesteia începând cu 1 ianuarie 2010.

Citeşte aici declaraţia completă a premierului Emil Boc