MENIU

Marian Sârbu: Nimeni nu pierde din salariu în urma aplicării Legii unice a salarizării

Foto: RTV

Ministerul Muncii, Marian Sârbu, a declarat pe 10 septembrie că s-a dat undă verde, cu unele corecţii, legii privind salarizarea unitară şi a subliniat că Legea unică a salarizării prevede că nicio persoană nu pierde din salariu.

"Vreau să elimin o confuzie, ca să nu îi spun miniciună care circulă în dezbaterea publică, legea (Legea unică a salerizării -n.r.) prevede că nicio persoană nu pierde din salariu. Guvernul, prin Ministerul Muncii, a respectat toate regulile privind modul în care s-au desfăşurat negocierile", a declarat Marian Sârbu.

Oficialul a precizat că grilele de salarizare au fost finalizate după ce reprezentanţii ministerelor au avut discuţii cu fiecare sindicat în parte. Referitor la greva anunţată de bugetari, Sârbu a spus că protestele îi îngrijorează pe oficiali şi după părerea lui, acestea sunt "inoportune" şi "nejustificate".

Cât priveşte dialogul cu sindicatele, Sârbu a declarat că le aşteaptă la negocieri cu lista de revendicări.

Citeşte şi Hossu: Vom accepta ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe legea salarizării unice doar dacă vor fi introduse şi amendamentele noastre