MENIU

Marian Sârbu: I-am comunicat lui Emil Boc că nu accept funcţia de ministru. Îi voi spune şi preşedintelui Băsescu

Marian Sârbu a fost refuzat de partid

Vicepreşedintele PSD spune că nu este de acord cu propriul partid pe tema refuzului de a acorda o perioadă de graţie Guvernul Emil Boc. \"Ţara are nevoie de un guvern care să aibă o minimă perioadă de respiro\", a subliniat acesta. În spatele uşilor închise, Sârbu ar fi fost criticat serios de pesedişti pentru că ar fi fost tentat să accepte şefia Ministerului Muncii.

\"Cred că dacă în ceea ce priveşte participarea la guvernare prin preluarea Ministerului Muncii, argumentele colegilor par să meargă pe ideea unei reale contradicţii între un partid aflat în opoziţie şi  participarea unui membru al său în Guvern. În ceea ce priveşte posibilul armistiţiu, îmi păstrez intactă opinia că am fi putut aborda discuţia mai relaxat. Ţara are nevoie de un guvern care să aibă o minimă perioadă de respiro. Calendarul Guvernului este îngrozitor. Eu am primit această propunere cu bună credinţă. Sunt colegi de ai mei care au vorbit de capcane. Sunt în minister în acest moment nişte acte normative fundamentale pentru viitorul României care vor suscita multe discuţii. Am bănuit şi continui să cred că această propunere a fost făcută în acest sens, de continuare a unei gestiuni într-o perioadă dificilă, care ar putea fi gestionată chiar de un om de stânga\", a declarat vicepreşedintele PSD, Marian Sârbu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care acestuia i s-a refuzat participarea în Guvernul Emil Boc.

Sârbu a precizat că l-a informat deja pe premierul Emil Boc de decizia sa de a nu accepta şefia Ministerului Muncii şi că îl va suna şi pe preşedintele Traian Băsescu.

La finalul şedinţei, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus că \"sugestia ca Marian Sârbu a fost respinsă, atât prin gestul de a intra în Opoziţie. Domnul Sârbu a declinat această ofertă\".

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a fost ceva mai categoric:  \"Am spus doar că Marian ne pune la încercare, să facă un test cu noi, dacă am citit istoria Partidului Socialist Francez. I-am spus, cu toată prietenia, că e greu de înţeles de ce un socialist ca el ar intra într-un guvern de dreapta. El decide cum să procedeze. Am avut impresia că el a acceptat aceste argumente. \"De altfel, în spatele uşilor închise, pesediştii l-au criticat destul de dur pe Sârbu. \"Era bine să mulţumească pentru aprecieri şi atât!\", au declarat, pentru REALITAREA.NET, surse din PSD.