MENIU

Marian Iancu: Dacă actul de justiţie va fi bine documentat, o să avem mari, mari, surprize

Foto: NewsIn

Marian Iancu, finanţatorul lui FC Timişoara, a comentat, la Realitatea TV, reţinerea arbitrului Savaniu, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită. Iancu a declarat că, dacă justiţia din România îşi va face treaba până la capăt, vor mai exista mari surprize în fotbalul românesc.

"Niciodată nu e prea târziu. Sunt patru ani de zile de când investesc şi mă bucur că în sfârşit politicienii de azi îşi dau seama ce impact are fotbalul şi mă bucur pentru că investiţiile noastre sunt protejate. Până acum se zicea că nu există dovezi, că totul e aleator, iată că există. Am auzit şi declaraţia aceea a lui Mircea Sandu, că \'dacă s-au apucat, măcar să o fi făcut ca nişte băieţi deştepţi!\'. Cum poate să ne conducă acest om, dacă are o asemenea declaraţie? Ca organizaţie, FRF îi dă puteri depline preşedintelui, vă spun eu, ştiu prevederile regulamentului. Vă spun adevărul din statut, el poate schimba comisii, el conduce Comitetul Executiv. Există însă prezumţia ca el să nu ştie nimic, şi să fie doar persoanele din jurul lui, eu nu am dovezi... ce pot supune? Sistemul e bine închegat. Dacă actul de justiţie va fi bine documentat, să rupă sistemul şi o să avem mari, mari, surprize. Nu ştiu ce să mai spun, că trebuie să-mi aleg cu atenţie cuvintele, să nu fiu din nou amendat. Cu siguranţă însă, Mircea Sandu, de la înălţimea funcţiei sale, nu a tăiat în carne vie!", a spus Marian Iancu, la Realitatea TV.

Arbitrul Marcel Savaniu a fost reţinut, miercuri, de către procurorii anticorupţie, pentru 24 de ore, pentru luare de mită, după ce a fost audiat timp de câteva ore la DNA Piteşti, în dosarul privind corupţia din arbitraj, fiind scos din sediul DNA cu cătuşe la mâini. Ulterior, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Sorin Corpodean, care a fost reţinut şi el pentru 24 de ore.