MENIU

Marian Drăgulescu, medalie de aur la Campionatul Mondial de gimnastică

Foto: BBC
Este prima medalie pentru România la CM. Sursă video: DigiSport

Marian Drăgulescu a câştigat, sâmbătă, medalia de aur la CM de gimnastică de la Londra, în finala de la sol. Este prima medalie pentru România la CM. Flavius Koczi s-a clasat doar al şaselea în finala la cal cu mânere, iar George Stănescu a fost al patrulea la inele.

Drăgulescu a intrat al treilea în concurs şi a obţinut nota 15,700, reuşind să aducă prima medalie pentru delegaţia României la această ediţie. Principalul său rival, japonezul Kohei Uchimura, câştigătorul de la individual compus, a obţinut doar 15,475, fiind penalizat pentru că a călcat în afara suprafeţei.

"Sunt bucuros pentru că încă sunt un competitor de cel mai înalt nivel. Sunt foarte fericit, am profitat de şansa avută şi am câştigat", a spus Drăgulescu, după performanţa realizată.

Zou Kai (China) a câştigat medalia de argint, iar Alexander Shatlov (Israel), pe cea de bronz.

Ana Porgras, medaliată cu bronz la paralele, la Campionatele Mondiale de gimnastică

Flavius Koczi a primit nota 14,975 în finala la cal cu mânere, în care a ocupat doar locul 6. Podiumul la această probă a fost ocupat de chinezul Zhang Hongtao (aur, 16,200), ungurul Krisztian Berki (argint) şi australianul Prashanth Sellathurai (bronz).

George Stănescu s-a clasat pe 4 în finala la inele, cu nota 15,325, la egalitate cu brazilianul Arthur Nabarrete Zanetti. Medalia de aur a fost câştigată de Yan Mingyong (China), argintul, de Iordan Iovtchev (Bulgaria), iar bronzul a intrat în posesia lui Oleksandr Vorobiov (Ucraina). 

Duminică, Drăgulescu şi Koczi vor fi în finala la sărituri, iar Ana Porgras, la bârnă şi sol.