MENIU

Marcel Lică va primi înapoi cauţiunea plătită, după ce a fost eliberat prin neprelungirea mandatului

Foto: Prosport

Curtea de Apel Piteşti a respins, miercuri, cererea de eliberare pe cauţiune a vicepreşedintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, după ce acesta a fost eliberat din arest prin neprelungirea mandatului, iar cauţiunea plătită de observator îi va fi returnată.

"S-a admis recursul DNA, s-a casat încheierea şi rejudecând a fost respinsă cererea de eliberare pe cauţiune ca rămasă fără obiect. S-a dispus restituirea cauţiunii", a declarat judecatorul Paula Coţovanu, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti.

Observatorul FRF Marcel Lică a ieşit din arestul IPJ Argeş marţi seară, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins recursul procurorilor DNA Piteşti la decizia Tribunalului Argeş de neprelungire a mandatului de arestare în cazul acestuia.

Lică a fost obligat de instanţă să nu părăsească municipiul Constanţa, să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie din localitatea de domiciliu şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei. De asemenea, Lică nu are voie să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi sau cu ceilalţi martori din dosar.

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al CCA Gheorghe Constantin, directorul hipermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu rămân în arest, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis recursul procurorilor DNA la decizia Tribunalului Argeş de luni de a nu prelungi mandatele de arestare. Potrivit judecătoarei Paula Coţovanu, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, hotărârea este definitivă, iar celor patru inculpaţi li s-a dispus prelungirea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. "Mandatele de arestare intră în vigoare pe data de 13 mai, până pe 11 iunie, inclusiv", a declarat judecătorul Paula Coţovanu.

Tribunalul Argeş a acceptat luni, 11 mai, eliberarea pe cauţiune a fostului vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, observatorul Marcel Lică, după ce acesta a plătit 10.000 de lei.

Marcel Lică a fost arestat în data de 23 aprilie, sub acuzaţia de luare de mită. Potrivit procurorilor, observatorul Marcel Lică, desemnat de Federaţia Română de Fotbal la meciul dintre FC Argeş şi Oţelul Galaţi, i-a pretins lui Liviu Făcăleaţă, un apropiat al finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, suma de 3.000 de dolari pentru a întocmi un raport de observare favorabil echipei FC Argeş Piteşti, din care a primit efectiv suma de 2.000 dolari.
Mai multe articole despre:
DNA cauţiune Marcel Lică