MENIU

Marcel Lică este urmărit penal pentru luare de mită

Foto: Prosport

Marcel Lică este urmărit penal pentru luare de mită. Fostul preşedinte interimar al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, a fost audiat, joi, la DNA Piteşti, în scandalul de corupţie în care sunt arestaţi patronul FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin.

Lică a ieşit din sediul DNA Piteşti în jurul orei 16:00, după aproximativ trei ore de audieri în scandalul de corupţie în care sunt arestaţi patronul FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul preşedinte al CCA.

Lică a ieşit din sediul DNA însoţit de avocatul său. "Nu am nimic de comentat. Lăsaţi justiţia să îşi facă treaba", le-a spus Marcel Lică jurnaliştilor prezenţi în faţa sediului DNA.

DNA Piteşti a trimis, miercuri, o solicitare către Comisia Centrală a Arbitrilor, prin intermediul căreia anunţă că arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu şi Tiberiu Lajos trebuie să se prezinte, joi dimineaţă, la audieri, în cazul scandalului de corupţie, iar acestora li s-a alăturat şi vicepreşedintele CCA, Marcel Lică.

Cei patru arbitri au fost opriţi de la delegări ca urmare a scandalului de corupţie în care sunt arestaţi Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin şi au primit citaţii pentru a se prezenta la DNA pentru audieri. Vicepreşedintele CCA, Marcel Lică, s-a autosuspendat din funcţie în urma declanşării acestei anchete.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost reţinut, luni, alături de patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, şi de alte două persoane, după care au primit şi mandate de arestare pentru 29 de zile. Penescu este acuzat de procurorii DNA că le-ar fi dat arbitrilor Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu şi Tiberiu Lajos 54.000 de euro şi 290.000 de lei, potrivit avocatului său, Radu Nistor. Gheorghe Constantin este acuzat de procurorii DNA de luare de mită.
Mai multe articole despre:
DNA CCA arbitri Cornel Penescu Marcel Lică