MENIU

Maradona, terapie antistres într-o localitate balneară din Italia

Foto: www.nytimes.com

Selecţionerul naţionalei Argentinei, Diego Maradona, criticat vehement de presa din ţara sa natală după eşecurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2010, urmează o cură pentru combaterea stresului la Merano, o staţiune balneară din nordul Italiei, informează AFP.

"El Pibe D'Oro" va petrece o săptămână sau două la băile Henry Chenot, renumite pentru faptul că sunt frecventate anual de personalităţi din lumea întreagă.

Fostul jucător al lui Napoli va urma o terapie antistres ca urmare a atacurilor la care a fost supus din partea presei, după ce a periclitat şansele de calificare ale Argentinei la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

Cu toate acestea, medicul personal al lui Maradona, Alfredo Cahe, a precizat că voiajul a fost programat de mai bine de o lună, cu scopul "de a face puţine exerciţii şi de a se odihni timp de o săptămână".

La începutul lunii curente, Argentina a fost învinsă pe teren propriu de marea rivală Brazilia, cu scorul de 3-1, iar apoi a pierdut în deplasarea din Paraguay, cu scorul de 0-1.

După 16 etape disputate în grupa de 10 echipe din America de Sud, naţionala antrenată de Maradona ocupă locul 5 în clasament, cu 22 de puncte, unul mai puţin decât ocupanta locului 4, Ecuador, în condiţiile în care primele patru echipe se califică direct la turneul final din 2010, în timp ce a cincea clasată va evolua într-un baraj cu ocupanta locului 4 din zona CONCACAF.
Mai multe articole despre:
Italia Argentina Maradona clinică terapie