MENIU

Maradona pe bancnotele argentiniene

Foto: img73.imageshack.us

Maradona ar putea apărea pe una dintre bancotele argentiniene. "Este un idol în întreaga lume şi ar fi o oportunitate pentru a promova turismul", a susţinut cercul filatelic din Santiago del Estero care a propus ca Pibe de Oro să fie în locul unuia dintre părinţiii fondatori ai naţiunii.

José Francisco de San Martin, simbolul independenţei Argentinei, sau Manuel Belgrano, creatorul steagului naţional, sunt puşi acum în umbră de performanţele fotbalistice ale lui Maradona.

Potrivit Băncii Centrale a Argentinei, faptul că pe bancnote ar apărea Maradona nu este o absurditate, având în vedere că "în urmă cu câţiva ani pe francii francezi apărea imagine alui Brigitte Bardot, considerată o legendă a cinematografiei franceze a anilor 60".

În ultimii 100 de ani bancnotele argentiniene au suferit doar câteva schimbări de culoare sau de dimensiune.  Nimeni nu s-a gândit până acum că personalităţile care au scris istoria ţării vor fi înlocuite de pe hârtiile de 2, 5, 10, 20, 50 şi 100 de pesos. 

Conform unor zvonuri, pe bancnote ar putea apărea scriitorii José Luis Borges şi Adolfo Bioy Caceres, dar şi câştigătorii premiului Nobel: chimistul Luis Federico Leloir şi medicul Bernardo Houssay.  

 

Mai multe articole despre:
Argentina bancnote Maradona