MENIU

Maradona nu merge cu Argentina la Mondiale

Foto: pasionalbiceleste.wordpress.com

Selecţionerul se gândeşte să părăsească într-o săptămână banca tehnică a naţionalei cu care, ca jucător, a câştigat titlul mondial în 1996, chiar dacă o va califica la CM din Africa de Sud.

Selecţionerul echipei naţionale a Argentinei, Diego Maradona, a declarat că ia în calcul renunţarea la funcţie după 14 octombrie, data la care se încheie în America de Sud campania de calificare la CM 2010.

Până atunci, naţionala Albiceleste va avea de disputat două meciuri cruciale, cu Peru (acasă) şi Uruguay (în deplasare), iar despre perioada de după Maradona a spus: "După preliminarii voi discuta Julio Grondona (n.r. - preşedintele Federaţiei Argentiniene) şi voi vedea dacă voi continua. Atunci când mi-a oferit acest post eram omul cel mai fericit din lume, dar lucrurile s-au schimbat de atunci".

Fostul jucător, acum  în  vârstă de 48 de ani, are o relaţie foarte tensionată cu actualul director tehnic al Federaţiei, Carlos Bilardo, nimeni altul decât antrenorul care a condus Argentina spre ultimul titlu mondial, cucerit în 1986. Maradona îl acuză pe Bilardo că a luat decizii peste capul său şi s-a certat cu el în mai multe rânduri.

În momentul de faţă, naţionala Argentinei ocupă locul 5 în grupă, cu 22 de puncte, cu unul mai puţin decât Ecuador. Primele patru echipe se califică direct la Campionatul Mondial din 2010, în timp ce ocupanta locului 5 va disputa un baraj contra locului 4 din zona CONCACAF.

Mai multe articole despre:
Argentina Peru Uruguay CONCACAF Diego Maradona CM 2010