MENIU

MApN: Firma la care este asociat Mircea Băsescu nu se află printre cele selectate pentru programul de modernizare a fregatelor

Foto: gandul.info

Programul de modernizare a fregatelor urmează să fie realizat pe baza unei proceduri specifice de atribuire de tip competitiv, aprobată de Guvernul României printr-o hotârâre de guvern în luna noiembrie 2008, a precizat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu.

Prin aceeaşi hotărâre de guvern au fost stabilite şi cele 11 firme care au fost selectate de MapN pentru a participa la dialogul competitiv. Astfel, firma la care este asociat fratele preşedintelui Băsescu - înfiinţată în urmă cu două luni - nu avea cum să fie implicată în acest proiect, a declarat pentru NewsIn, Constantin Spânu.

"Pentru participarea la procedura de atribure au fost invitate 11 companii internaţionale, consacrate pe plan mondial în domeniu şi furnizoare pentru armatele ţărilor NATO sau UE. Cele 11 firme au fost stabilite şi menţionate în aceeaşi hotărâre de guvern", a mai spus Spânu.

Purtătorul de cuvânt al Armatei a mai precizat că Ion Eftimie Sandu este general în rezervă şi nu mai deţine nicio funcţie în Ministerul Apărării din februarie 2009, dată până la care a fost locţiitor al şefului Departamentului pentru Armamente.