MENIU

Manpower: Se mai fac angajări doar în construcţii, finanţe, în hoteluri şi restaurante

Foto: standard.ro

Numărul angajărilor pe piaţa locală va continua să scadă şi în următoarele trei luni, iar angajatorii din cele opt regiuni analizate raportează previziuni de angajare negative.

În acelaşi timp, singurele firme care mai au nevoie de personal sunt cele din construcţii, finanţe, hotelurile şi restaurantele, potrivit studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.

La nivel naţional, 21% dintre angajatori previzionează o scădere a activităţii de angajare,  64% dintre aceştia susţin că nu estimează modificări în politica lor de angajare şi doar 14% estimează că vor creşte volumul angajărilor. În acelaşi timp, intenţiile de angajare în rândul companiilor din România au scăzut cu trei puncte procentuale în comparaţie cu trimestrul trecut şi cu 33 de puncte procentuale comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Rezultatele studiului indică o continuare a contracţiei pieţei forţei de muncă atât la nivel naţional, cât şi la nivel mondial. În timp ce în primele patru trimestre după lansarea studiului, în ţara noastră s-au înregistrat consecutiv valori solide şi în creştere ale previziunii, situaţia pentru ultimele două trimestre analizate este mai puţin optimistă", spune Camelia Stănculescu, director general al Manpower România. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
angajări Manpower