MENIU

Manifestrări violente în Honduras, împotriva noului preşedinte - VEZI VIDEO

Foto: Realitatea TV
Manifestări violente la Honduras.

Doi manifestanţi au fost ucişi, iar alţi doi răniţi, în Hoduras, în confruntările dintre susţinătorii preşedintelui Manuel Zelaya, alungat de la putere, şi forţele de ordine. Cei circa 30.000 de oameni au luat practic cu asalt aereoportul din Tegucigalpa pentru a-l întâmpina pe fostul şef de stat ce urmează să sosească de la Washington cu avionul.

Poliţiştii desfăşuraţi în jurul aeroportului au lansat grenade cu gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor, dar militarii au tras cu muniţie reală. Motiv pentru care demonstranţii s-au retras. Aflat în avion, Zelaya le-a ordonat trupelor să redeschidă aeroportul pentru a-i permite să aterizeze în ţară.

Actualul guvern din Honduras, care nu este recunoscut de de comunitatea internaţională, a interzis aterizarea aeronavei la bordul căreia se afla Zelaya. În cele din urmă avionul a aterizat în Nicaragua. Actualul preşedinte, Roberto Micheletti, a denunţat mişcările de trupe din Nicaragua spre frontiera cu Honduras şi a cerut Organizaţiei Statelor Americane reluarea dialogului. Zelaya a fost alungat de la putere săptămâna trecută în urma unei lovituri militare de stat.