MENIU

Manea: "Cei care îl vor pe Lazăr încearcă să profite de debandada de la Rapid, propun sume derizorii"

Foto: www.rapidisti.ro

Directorul tehnic al clubului Rapid, Nicolae Manea, a declarat, luni, că mijlocaşul Costin Lazăr va rămâne în Giuleşti, deoarece cluburile care îl vor oferă sume foarte mici în comparaţie cu valoarea jucătorului, şi exclude plecarea acestuia la FC Timişoara.

"Lazăr nu pleacă, a avut o ofertă care nu ne-a convenit. Cei care îl vor încearcă să profite de pe urma debandadei financiare în care ne aflăm şi vin cu sume derizorii. Facem eforturi să-l ţinem. Am avut o ofertă de două milioane de euro, dar am refuzat, pentru că Lazăr merită mai mult. Lazăr nu va pleca în niciun caz la Timişoara", a spus Manea referitor la situaţia mijlocaşului, care a fost ofertat, printre altele, şi de FC Timişoara.

Manea a menţionat că fotbaliştii au dat dovadă de înţelegere faţă de situaţia în care se află gruparea din Grant. "Până acum jucătorii au răspuns nesperat la ceea ce le-am cerut. Au înţeles nesperat de bine situaţia dificilă în care se află echipa, dar acest lucru nu se poate prelungi la infinit, trebuie să îi plăteşti, întrucât au şi ei familii, iar asta e meseria lor. Sichitiu a rămas la Bucureşti pentru a rezolva plata salariilor pe luna decembrie şi a avansului pe luna ianuarie", a spus Manea, care a glumit pe seama speculaţiilor conform cărora Rapidul îşi va anula cantonamentul din Antalya din cauza lipsei de fonduri: "Nu suntem aşa de dărâmaţi precum pare".

"Dacă Taher şi Copos nu vor mai dori să investească, vor fi probleme mari, deoarece nu cred că vom mai reuşi să vindem vreun jucător, pentru că timpul până la începerea returului e foarte scurt. Dacă nu vor mai dori să bage bani în acest club, vom încerca să găsim oameni dispuşi să facă acest lucru. În niciun caz nu se va apela la acele acţiuni pentru suporteri. Suporterii noştri sunt buni să încurajeze echipa, dar nu pot face asemenea sacrificiu", a mai spus oficialul rapidist.

Referitor la situaţia nigerianului Adefemi, care încă nu s-a prezentat la echipă din cauza faptului că nu şi-a primit banii, Manea a precizat: "Adefemi nu şi-a primit drepturile, e normal să vrea să îşi depună memoriu pentru a deveni liber de contract. Sichitiu se va ocupa de acest lucru şi sper să îl rezolve".

Rapid a plecat luni în Antalya, unde va efectua al doilea stagiu de pregătire din această iarnă, după cel de la Poiana Braşov. Giuleştenii vor disputa în Turcia patru partide de verificare: la 4 februarie cu Vorskla Poltava (Ucraina), la 7 februarie cu Jagellonia Bialystok (Polonia), la 10 februarie cu Şahtior Doneţk (Ucraina) şi la 13 februarie cu MFK Kosice (Slovacia). Întoarcerea în ţară este programată la 14 februarie. În aceeaşi aeronava cu rapidiştii au mai călătorit loturile echipelor Universitatea Craiova, FC Vaslui şi Gloria Bistriţa, care vor susţine cantonamente în Antalya.
Mai multe articole despre:
Rapid Nicolae Manea Costin Lazăr FC Timişoara