MENIU

Mandat de arestare în lipsă pe numele celui de-al doilea autor al jafului armat de la Galaţi

Foto: napocanews.ro

Judecătoria Galaţi a emis, luni, mandat de arestare în lipsă, pentru tâlhărie, pe numele celui de-al doilea autor al jafului armat comis în data de 2 mai la o casă de schimb valutar din municipiul Galaţi, transmite corespondentul NewsIn.

În baza mandatului de arestare de 29 de zile emis luni de către instanţă, George Alexandru Ion, zis Pici, de 19 ani,  poate fi dat în urmărire generală şi internaţională şi în consemn la frontiere, mai ales că are rezidenţă în Italia, la Treviso şi nu este exclus să fugă din ţară. Anchetatorii au motive să creadă că tânărul nu a părăsit România deoarece are cartea de identitate în custodia Poliţiei şi paşaportul îi este expirat de patru ani. George Alexandru Ion are antecedente penale.

De prinderea lui depinde şi identificarea celui de-al treilea participant la jaful armat, a cărui identitate a rămas necunoscută. Acesta din urmă nu a intrat în casa de schimb valutar, ci i-a transportat cu maşina personală pe cei doi atacatori, Marius Adrian Sava şi George Alexandru Ion. Primul, arestat încă de săptămâna trecută, le-a spus anchetatorilor că nu cunoaşte numele şoferului deoarece era un cunoscut de-al lui Pici.

Marius Adrian Sava a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru tâlhărie, pe 7 mai, la cinci zile de la comiterea jafului armat la casa de schimb valutar din cartierul gălăţean Mazepa. El va sta în arestul Poliţiei până la data de 4 iunie. Cu o zi înainte de a fi arestat, pe 6 mai, Sava a fost invitat la Poliţie, unde a declarat că nu are nicio legătură cu jaful armat. A fost lăsat să plece şi ridicat câteva ore mai târziu. În timpul percheziţiei făcute de poliţişti la domiciliul său, au fost găsite cele două arme folosite la jaf - un pistol de jucărie şi un baston cu electroşocuri - dar şi o armă cu gaze, pentru care Sava nu avea autorizaţie. De asemenea, au fost găsiţi 400 de euro şi 1.000 de lei, restul banilor care i-au revenit lui Sava, circa 4.500 de lei, fiind cheltuiţi. Marius Adrian Sava are 24 de ani, este din Galaţi, nu are ocupaţie şi nici antecedente penale.

Împreună cu George Alexandru Ion, Sava a intrat, pe 2 mai, în jurul orei 9.00, într-o unitate exchange din cartierul Mazepa, o zonă ultracentrală a Galaţiului. Ei au fost precauţi şi şi-au acoperit capul şi faţa cu glugi şi eşarfe. Cei doi au ameninţat-o pe casieră, Mihaela T., de 34 de ani, cu un baston cu electroşocuri şi cu un pistol de jucărie şi au sustras din seiful casei de schimb 933 de lei, 942 de dolari şi 2.604 de euro, în total 15.000 de lei, după care au fugit. Casiera a apăsat imediat butonul de panică şi a sunat la numărul unic de urgenţă 112, apelul ei fiind înregistrat la ora 09:22, potrivit Poliţiei.
Mai multe articole despre:
Galaţi jaf arestare casă de schimb jaf armat