MENIU

Mâncarea de tip fast food dă dependenţă la fel ca drogurile

Foto: wordpress.com

V-aţi întrebat de ce, după doar jumătate de oră de la ultimul burger mâncat de la un fast food, mai vreţi încă unul? Nu este nicio surpriză, spun oamenii de ştiinţă. Potrivit unei noi cercetări, mâncarea de tip fast food dă la fel de multă dependenţă precum heroina.

Mâncărurile care sunt pline de zahăr, sare şi grăsimi te fac să vrei şi mai multe, potrivit unui studiu al neurologului dr. Paul Kenny.

Şi cu cât mănânci mai mult, cu atât simţi nevoia să mai iei o porţie în plus pentru a te simţi bine, întrucât mâncarea de tip fast food devine un înlocuitor al fericirii.

"Pierzi controlul. Este semnul dependenţei", a declarat dr. Kenny pentru Telegraph.

Cercetătorul a împărţit şobolanii în trei grupuri -  unul care mănâncă sănătos, unul care are voie la puţin fast food şi un al treilea care poate mânca fast food oricât doreşte. Dr. Kenny a descoperit că cei fără limitări au mâncat tot fast food-ul găsit în calea lor.

Cercetătorii au aflat, prin stimularea electronică a părţii creierului care simte plăcerea, că şobolanii iubitori de fast food aveau nevoie din ce în ce mai mult de acest tip de hrană pentru a se simţi fericiţi.

Aşa că data viitoare când mai mâncaţi un burger, gândiţi-vă că o să mai urmeze şi alţii.