MENIU

Mama copilului decedat la Centrul Medical Unirea a fost audiată de poliţişti

Foto: REALITATEA.NET

Mama copilului de trei ani, decedat în luna iunie la Centrul Medical Unirea, şi bunica acestuia au fost audiate de poliţiştii bucureşteni. Anunţul a fost făcut de oficiali ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Potrivit oficialilor Poliţiei Capitalei, în acest dosar se aşteaptă rezultatele expertizelor şi testelor efectuate pe aparatura medicală de la Centrul Medical Unirea, urmând ca, în funcţie de acestea, anchetatorii să se pronunţe.

Până acum, au fost audiaţi tatăl copilului şi cinci medici de la Centrul Medical Unirea, între care şi directorul executiv şi şeful laboratorului RMN.

Doi dintre medicii implicaţi în cazul copilului de trei ani mort la o investigaţie efectuată la Centrul Medical Unirea şi-au pierdut dreptul de practică pentru două luni, potrivit sancţiunii dictate, pe 15 iulie, de Comisia de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Bucureşti.

„Am decis să aplicăm medicului anstezist, Iulia Negru, şi celui care a efectuat investigaţia RMN, Adina Chiriţă, una dintre cele mai aspre pedepse medicale, respectiv ridicarea dreptului de practică pentru două luni”, a precizat vicepreşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Monica Pop.

Potrivit Monicăi Pop, cei doi medici au posibilitatea să conteste decizia Comisiei de diciplină.

Un copil de trei ani a murit, pe 29 iunie, după ce a fost adus la Centrul Medical Unirea pentru un RMN, unde i s-ar fi făcut o anestezie.

Copilul avea tetrapareză spastică şi a început să aibă probleme respiratorii după ce s-a încheiat examenul RMN. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de două ore. De asemenea, au fost chemate echipajele de la BGS şi SMURD.
Mai multe articole despre:
deces copil anchetă Centrul Medical Unirea